Täällä ne nyt ovat, jännitysnäytelmä päättyi onnellisesti

Peppi päätti hautoa pentuja pitkään ja hartaasti ja aloitti avautumisvaiheensa keskiviikkona, 61. päivän, iltana klo 21. Eka yö vietettiin sitten jo pentuhuoneeksi muutetussa kodinhoitohuoneessa, mutta mitään kiirettä Pepillä ei ollut. Vasta torstaina kolmen jälkeen alkoi supistuksia tulla ja 15.38 oli ensimmäinen tricolor-uros maailmassa. Toinen uros, valko-ruskea, tuli sitten 10 minuuttia myöhemmin ja klo 16 vielä heti perään valko-ruskea tyttö. Selvästi tunsin mahassa vielä kaksi pentua, joten ei muuta kuin odottelemaan.

Puoli viisi Peppi alkoi supistella tehokkaasti, mutta pentua ei vain kuulunut. Kun supistuksia oli kestänyt tunnin, katsoin parhaaksi soittaa eläinlääkäriin, jossa kehotettiin tulemaan paikalle. Niinpä pennut ja Peppi pakattiin autoon ennen kuutta ja lähdin Koira-Kissaklinikalle, jossa Peppi vietiin ensin röntgeniin. Röntgen-kuva paljasti, että mahassa on tosiaankin kaksi pentua ja niiden asento on oikein hyvä, mutta jostain syystä ne eivät vain tule ulos. Peppi pistettiin kalkkitippaan ja kun se ei tuottanut tulosta, lääkäri alkoi puhua keisarinleikkauksesta. Kello oli hiukan vajaa 7 eli supistelua oli kestänyt jo 2,5 tuntia. 19.10 lääkäri pisti vielä oksitosiinipiikin ja sanoi, että jos puolen tunnin päästä ei ole edistystä, on pakko leikata. Kello oli 19.40 ja lääkäri tuli jo rauhoituspiikin kanssa huoneeseen. Pepillä oli pissahätä, joten vein sen tippapullon kanssa pissalle ja siellä sitä alkoi supistella vielä enemmän. Pääsimme hoitohuoneeseen ja supistukset olivat selvästi saaneet pennun liikkeelle ja kaunis trikkityttö syntyi 19.45! Viimeinen, valko-ruskea tyttö, syntyi vielä sitten muutaman minuutin päästä ja pääsimme lähtemään kahdeksan jälkeen kotiin.

Peppi on ollut huippuäiti, kesti hyvin eläinlääkärin stressin ja maitoakin alkaa erittymään. Selvästi se on kaivannut omaa rauhaa, joten en ole käynyt siellä kuin pakolliset eli antamassa ruokaa ja pissattamassa sen. Illalla sitten punnitsen pennut ja katson, että kaikki on muutenkin hyvin. Pennut ovat hiljaisia, mikä kertoo siitä että niillä on kaikki hyvin. Toivottavasti draama loppui sitten tähän!

Kuvassa vasemmalla alhaalta ylös: trikkityttö ja trikkipoika. Oikealta alhaalta ylös valko-ruskea poika, tyttö ja tyttö.

Pennuilla on kaikilla jo nimet, mutta ne paljastan sitten kun voin ottaa pennuista yksityiskuvat :) Pari pentua vielä vailla rakastavaa kotia!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: