Pentupainia

Kaikilla pennuilla on nyt silmät auki. Mimmi ja Jamo avasivat ne sunnuntaina ja Justus sitten eilen maanantaina. Kuvien oton aikaan Justuksella oli vielä auki vain toinen silmä. Mielestäni osa pennuista reagoi jo koviin ääniin, esimerkiksi vihellykseen eli korvatkin alkavat aueta. Jalat alkavat löytymään massun alta ja pentupainiakin pentulaatikossa jo näkyy. Pissaaminen onnistuu myös jo ilman emän avustusta. Loppuviikosta aletaan maistella jauhelihaa ja viikonloppuna sitten on ensimmäisen matokuurin aika sekä pennuilla että emällä.

Painot nousevat tasaisesti ja tämä pentue on selvästi Bessien ensimmäistä ja Avan pentuetta pienempi. Esimerkiksi Jaffa oli tässä vaiheessa jo melkein kilon painoinen, kun tämän pentueen suurin eli Mimmi on reilut 700g.

Ensin yksittäiset kuvat

Kidi esittelee jalkojensa toimintaa

Justuskin pungertaa pystyyn

Justiina söpöstelee

Jamo pisti maate
Photobucket

Mimmi möllöttää
Photobucket

Sitten otin pari videota, kun pennut ovat alkaneet jo leikkimään. Parissa ekassa Mimmi leikkii itsensä kanssa ja yrittää purra toista etujalkaansa (ilman hampaita). Huomatkaa selvästi heiluva häntä!


4 vastausta artikkeliin “Pentupainia”

  1. Kylläpä ovatkin ihania!! Oikein suukoteltavia :@
    Ihanaa huomenna on joukukuun eka päivä!!
    Kyllä on upean näköiset silmät!! :)

  2. Ihana tuo hännänheilahdus video! Mukavaa että täälläkin pennut kasvaa kovaa vauhtia :) Onko teillä jo leikkiminen alkanut?
    Kiitos huomautuksesta, me ruotsalaiset ei suomea osata kunnolla kirjoittaa ;)

    1. Kyllä meillä leikitään ja muristaankin. Hassun näköistä, kun välillä muksahdetaan. Tutulle uskalsin sanoa yhdyssanavirheestä, kun uskoin ettet loukkaannu. Niin ja sun suomi on vallan mainiota, eipä allekirjoittanutkaan täydellistä suomea kirjoita. Niin ja näkisit mun ruotsin kirjoittamisen :o)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s